• Dick Whittington and His Cat

        • 18. 12. 2023
        • Tretiaci a štvrtáci si v mesiaci december boli pozrieť divadelné predstavenie v anglickom jazyku. Tradičný britský príbeh o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stal starostom Londýna. 

          Jednoduchá angličtina, hravá forma, veselé pesničky ako kľúč k pochopeniu príbehu zaistili rozprávke ľahké prijatie našimi žiakmi. Cieľom bolo obohatiť hodiny anglického jazyka a zároveň ponúknuť deťom jedinečný umelecký zážitok z divadelnej rozprávky. Nešlo o to, aby sa predstavenia zúčastnili len jazykovo zdatní žiaci, ale aj tí, ktorým sme chceli cudzí jazyk priblížiť a pomôcť im prekonať prípadné zábrany. Hercom sa podarilo publikum zaujať a udržať pozornosť až do konca.

          Mgr. Adriána Baczigálová

        • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

        • 12. 12. 2023
        • Dobrá vec sa podarila!
          Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a časť svojej lásky zabalili do krabičky.
          Naše darčeky spríjemnia tieto sviatky seniorom z komunitného centra Komuce. 🎄

        • Záchranné zložky

        • 5. 12. 2023
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záchranné zložky.

          Žiaci druhého ročníka sa na hodinách prvouky učili o záchranných zložkách - policajtoch, požiarnikoch a zdravotných záchranároch. Ale ako sa hovorí: „Lepšie raz vidieť ako stokrát počuť“, pozvali sme si do školy členov záchranných zložiek na besedu. Ako prví zavítali dobrovoľní hasiči, ktorí nám porozprávali, aká je ich úloha, poučili deti o správaní sa v prípade vzniknutého požiaru, opísali im časti svojej uniformy. Deti im položili množstvo zvedavých otázok, vyskúšali si ťažké uniformy, helmy a využili možnosť pozrieť si hasičské autá. Naše poďakovanie patrí aj príslušníkom finančnej správy BB, ktorí vysvetlili žiakom, čo je ich prácou. Žiakov upútali aj ukážky falzifikátov (mobilov, lega), ale aj predmetov, ktoré boli zadržané na hraniciach (slonia noha, opasok z pytóna). Ukážky prvej pomoci, stabilizovanú polohu, masáž srdca si mohli malí druháci vyskúšať pod dohľadom skúseného záchranára. A opäť bolo potvrdené, že zdravie je to najcennejšie, čo človek má. Názorné a zábavné vyučovanie tak bolo pre žiakov oveľa prínosnejšie. Ďakujeme našim aktívnym rodičom, vďaka ktorým sme mohli tieto besedy zažiť a prišli svoju prácu priblížiť deťom. Mgr. Michala Marcineková

        • Medzigeneračný dobrovoľnícký program "Hlavičky"

        • 25. 10. 2019
        • Centrum dobrovoľníctva pripravuje medzigeneračný dobrovoľnícky program s názvom „Hlavičky", ktorý prinesie deťom aj seniorom žijúcim v Banskej Bystrici možnosť si navzájom pomôcť. Podstatou dobrovoľníckeho programu bude vzájomné učenie sa – na jednej strane seniori budú doučovať deti, žiakov základných škôl, a na druhej strane deti pomôžu seniorom zvládnuť moderné technológie. Program sa realizuje vďaka podpore Komunitnej nadácie Zdravé mesto, Roraty klubu Banská Bystrica a Ministerstvu školstva, vedy, výskum a športu SR. Odkaz: Centrum dobrovoľníctva.

           

        • "Spolu múdrejší 3".

        • 9. 2. 2022
        • Zapojili sme sa do výzvy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na program doučovania.  Trvanie projektu  je naplánované Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR od januára do júna 2022.  

          Cieľom výzvy je podporiť projekty zamerané na vyrovnávanie rozdielov vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov, ako aj na elimináciu rizika opakovania ročníkov a predčasného ukončenia vzdelávania žiakov. Prostredníctvom naplnenia tohto čiastkového cieľa sa zabezpečí naplnenie hlavného cieľa reformy, ktorým je zmierňovanie dopadov pandémie vo vzdelávaní na základných školách ako aj zmiernenie negatívneho dopadu pandémie na ďalšie vzdelávanie žiakov.

          Spolu múdrejší 3 je určený na podporu škôl, ktoré prostredníctvom kvalitného a dostupného doučovania svojich žiakov, ohrozených školským neúspechom alebo žiakov, ktorí potrebujú pomoc s učivom, budú vytvárať podmienky na zlepšovanie ich vedomostí a zručností v mimoškolských hodinách v stanovenom rozsahu.