• 2 % (resp. 3 %) z daní pre našu školu

        • 19. 3. 2024
        • Vážení rodičia, zamestnanci školy a priatelia školy,

           

          Aj tento rok máte možnosť slobodne sa rozhodnúť o tom, či ponecháte 2 % (resp. 3 %) z Vašich daní štátu alebo ich venujete na podporu výchovy a vzdelávania detí a mládeže na našej základnej škole.

          Ďakujeme Vám za Vašu podporu našej škole v minulom školskom roku.

           

          Tento rok máte možnosť znova  poukázať 2 % (resp. 3 %) z daní pre našu školu:

          Združenie rodičov Základnej školy Sitnianska, Banská Bystrica

           

          Po minulé roky sme za finančnú pomoc z 2 % z daní rekonštruovali zariadenia v triedach, vybavili sa laboratória, podporili sme našich žiakov na účasti v rôznych súťažiach, v ktorých zastupovali našu školu. Žiaci sa zúčastnili rôznych exkurzií, lyžiarskeho, plaveckého ale aj korčuliarskeho výcviku, kde sa buď naučili základy jednotlivých športov, alebo si v nich zdokonalili svoje zručnosti. Nakúpili sa dataprojektory do tried. Aj napriek tomu je ešte stále čo zveľadovať, aby mali naše deti dôstojné podmienky pre vzdelávanie.

           

          Čo môžete pre to urobiť?

          Ak ste zamestnanec a zúčtovanie daní Vám robí zamestnávateľ je potrebné:

           

          • vyžiadať si u svojho zamestnávateľa Potvrdenie o zaplatení dane
          • vyplniť Vyhlásenie o poukázaní zodpovedajúcej sumy (podľa potvrdenia o zaplatení dane)
          • odovzdať oba tieto formuláre do 30. 04.2024  na daňový úrad podľa Vášho trvalého bydliska (osobne, poštou) alebo doniesť alebo  poslať po dieťati obidve tlačivá späť do školy do 23.4.2024.

          Ak ste SZČO alebo právnická osoba, vyhlásenie o darovaní 2% je súčasťou daňového priznania, t. j. údaje vypisujete priamo v daňovom priznaní – čas však máte len do konca marca !!!

           

          Údaje potrebné vo formulári:

           

          • obch. meno: Združenie rodičov Základnej školy Sitnianska, Banská Bystrica
          • sídlo: ZŠ Sitnianska 32, 974 11 Banská Bystrica
          • právna forma:občianske združenie, IČO 37957538

           

          Pracovali ste ako dobrovoľník?

           

          Ak ste pracovali aspoň 40 hodín ako dobrovoľník v roku 2023, máte možnosť venovať 3% z dane - požiadajte organizáciu, pre ktorú ste pracovali ako dobrovoľník o potvrdenie tejto práce.

          Ďakujeme vám za dôveru.

           

          S úctou

          Ing. Zuzana Čipková

          predseda Rady rodičov

           

           Vyhlásenie si môžete stiahnúť tu.

           

           

        • Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti

        • 21. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Odstraňovanie korčuliarskej negramotnosti.

          V dňoch 04.03. – 15.03.2024 sa žiaci 1. a 2.ročníka zúčastnili kurzu odstraňovania korčuliarskej negramotnosti na zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Cieľom projektu je vytvoriť základné predstavy o význame korčuľovania pre zdravie, rekreáciu, ďalšie športové uplatnenie a osvojiť si základné pohybové zručnosti v tomto športe. Po úvodných nesmelých krokoch pod vedením obetavých a milých trénerov sa deti smelo pustili do objavovania a zdokonaľovania sa v pohybe na ľade. Unavené, ale spokojné a nadšené deti sú tou najlepšou spätnou väzbou pre všetkých, ktorí sa pričinili o rozvoj ich pohybovej a telesnej zdatnosti. Tréneri, pani učiteľky aj pani asistentky vyjadrili uznanie deťom za snahu o dosiahnutie čo najlepšieho osobného výkonu. O význame pohybu pre zdokonaľovanie športových zručností svedčí aj počet žiakov – nekorčuliarov, ktorý sa výrazne znížil po absolvovaní kurzu.

          Mgr. Slavomíra Retová

        • Siedmaci na Katedre fyziky FPV UMB

        • 19. 3. 2024
        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Siedmaci na Katedre fyziky FPV UMB.

          Centrum neformálneho fyzikálneho vzdelávania na Katedre fyziky FPV UMB tentokrát navštívili naši siedmaci. Svoje vedomosti z fyziky nadobudnuté v 1. polroku si tak mohli upevniť a rozšíriť zaujímavými experimentami (voda, ktorá vrie pri 20˚C, pohár vody, ktorý sa nevyleje, sviečka, ktorej knôt sa zapáli bez dotyku zápalky, plechovka meniaca tvar pri kontakte so studenou vodou, ...). Veľký záujem vzbudili aj zložitejšie experimenty a elektronické zariadenia. O princípoch ich fungovania žiaci zatiaľ veľa nevedia, no môžu sa stať inšpiráciou pre ich ďalšie smerovanie vo vzdelávaní.

          Mgr. Stachová