• Deň vody
      • Deň vody

      • 27.03.2022 13:55
      • Deň vody sa týka každého z nás.

        Voda je vzácna a bez nej by neexistoval život ako ho poznáme. A keďže jej množstvo má svoje hranice, je nevyhnutné ochraňovať ju.

        Práve tieto dve dôležité skutočnosti boli základom pre oslavu Dňa vody na našej škole.

      • Všetci sme sa tešili, že nám situácia dovolila prepojiť tieto oslavy spoločnou akciou prvého a druhého stupňa. Naši ôsmaci si pripravili niekoľko aktivít s názvom „Čarovná voda“, ktoré predviedli svojim mladším spolužiakom druhého až štvrtého ročníka. Tí si nielenže poskladali dúhu, zatipovali výsledky pokusov zázračného správania sa vody, ale aj zasúťažili v pretekoch na loďkách a zatvárali sa v bublinách. Všetci zúčastnení si to patrične užili.

        Ani zvyšné ročníky nezaháľali. Na vybraných hodinách sa venovali aktivitám, ktoré súviseli s hodnotou vody a jej ochranou. Riešili kvízy, šetrili vodou, stali sa účastníkmi sporu o vodu, či pátrali po miestach na Zemi, kde je voda pravdepodobne tým najvzácnejším pokladom. Žiaci 1.ročníka vyrábali kvapkové čelenky, tančekom a ľudovou piesňou prebúdzali studničky.  Z kamienkov skladali anglické slová, v triedach bádali, ako vzniká dážď a hmla. Druháci si do riečky na chodbe vyrábali vodné mlynčeky a žabky. Do obláčikov vpísali želania vode. Tretiackou témou boli jazerá a rybníky. Šili rôzne živočíchy, ktoré môžeme nájsť pri jazere. Vyrábali udice, pomocou ktorých lovili z jazera na chodbe rybičky s vybranými slovami a príkladmi. Správne vyriešené nechali v sieti, nesprávne vyriešené hádzali späť do rybníka. Našli množstvo hádaniek a pranostík, súvisiacich s vodou. Štvrtáci vytvorili na chodbe krásnu atmosféru mora. Podmorskému svetu sa venovali aj na informatike. Vyhľadávali zaujímavosti o živočíchoch, ktoré spracovali a vznikli nádherné plagáty.

        V tento deň bola využitá aj metóda CLIL. Žiaci sa naučili množstvo nových anglických slov, súvisiacich s vodou.

        Veríme, že tento krásne a užitočne strávený deň prispeje k vedomej ochrane vody - zázračnej

        tekutiny - našimi žiakmi i učiteľmi.

        fotoalbum

      • Naspäť na zoznam článkov