• Rozhodovanie
      • Rozhodovanie

      • 17.12.2019 16:33
      • V dňoch 7. a 8. novembra prebiehali na našej škole workshopy pre žiakov 9. ročníka pod záštitou organizácie Post Bellum. Lektorky otvorili tému nútenej migrácie, antisemitizmu či xenofóbie. Nosnou témou bola premena spoločenskej atmosféry v období tridsiatych rokov 20. storočia v Československu i na Slovensku. Workshop zároveň priblížil, ako sa vplyvom politickej situácie menil život mladého židovského dievčaťa,  Evy. Podobne ako mnohí ďalší, ani ona sa necítila bezpečne vo svojej vlasti, a preto stála pred zásadným životným rozhodnutím, či opustiť svoj domov.
      • Žiaci  prostredníctvom hrania rolí prežívali osudy ľudí v tomto období a čelili problémom, ktoré prinášala vtedajšia doba. Záverečnú časť tvorila diskusia, v rámci ktorej žiaci vyjadrovali svoje názory a pocity z workshopu. Na základe veľmi pozitívnej spätnej väzby veríme, že zážitkové aktivity tohto typu sa stanú súčasťou vyučovacieho procesu, keďže nie sú len zmysluplným oživením bežných školských dní, ale taktiež rozširujú obzory našim žiakom.  

        Z vyjadrení žiakov: 

        Prednáška bola podľa mňa strašne super. Bolo to zaujímavé a páčilo sa nám, že mali pre nás aj rôzne aktivity, napríklad, keď sme hrali divadielka alebo keď sme hrali zástupcov rôznych strán. Aj tie panie boli veľmi milé. Odporúčam to aj budúcim deviatakom, pretože je to veľmi náučné a zaujímavé. 

        ....veľmi sa nám páčilo, bolo to náučné, zaujímavé. Sme veľmi radi, že sme sa mohli zúčastniť. 

        Tiež sa nám páčil príbeh o tej žene, ktorá si prešla peklom k slobode... 

        Priebeh tohto celého dňa bol super. Zabavili sme sa. Ďakujem za ten deň.... 

        Prednáška bola veľmi zaujímavá a veľa vecí sme sa naučili. Boli tam aj rôzne aktivity, pri ktorých sme sa zas viac zblížili. ....Ďakujeme Post Bellum za prednášku. 

      • Naspäť na zoznam článkov